Kattegattleden
- HALLAND - 2016

Halmstad - Göteborg
6 dagar / 5 nätter

En all-inclusive 6-dagars cykeltur utmed västkusten. Vi har plockat ihop det bästa Halland har att erbjuda - utmärkt boende, god och vällagad mat och en saltstänkt nyinvigd cykelled! Miljövänligt, härligt för hälsan och konditionen och laddat med upplevelser!  

Ett spännande urval av boenden, alla med bra standard - högklassiga strandnära hotell, en natt i eget strandhus och en natt på mysigt bed&breakfast.

Du cyklar Kattegattleden från Halmstad i söder och till slutmålet, Göteborg i norr. Upplevelserna ligger uppradade utmed vägen - mysiga caféer, restauranger, fiskelägen, hamnar, hantverksbodar, gårdsbutiker, slott och mycket mer!

Cykelrutten följer den nya Kattegattleden utmed den saltstänkta kusten, så nära havet det bara går. Du cyklar förbi kilometerlånga sandstränder, fiskelägen och strandängar samt genom Hallands charmiga kuststäder, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. Turen avslutas i Göteborg, 6 dagar, 5 övernatt-ningar. 

Cykelturen dag för dag

Dag 1
Halmstad - Ringenäs, ca 13 km
Turen utgår från Halmstad. Första dagen bjuder på en kort cykeltur norrut, där du följer strandlinjen norrut till boende på fräscht golfhotell med utsikt över hav och golfspel. Här kan du låna golfklubbor och prova på att slå på drivingrangen! Har du golfhandicap kan du hyra klubbor och spela på en härlig seasidebana. Du kan också hyra banan för Padeltennis. Middag i golf-restaurangen, på pizzeria eller någon av Tylösands restauranger? I kväll väljer du själv matställe.

Dag 2
Ringenäs - Falkenberg,ca 45 km
Idag fortsätter du återigen norrut, så nära kusten det bara går. På vägen passeras små kustbyar med mysiga lunchrestauranger och små trevliga smultronställen. Du cyklar genom hedlandskap och strandängar omväxlande med klippor och små sandstränder, förbi naturreservat och hembygdsgårdar. 
Boende och middag på strandhotell, beläget mitt på Skrea Strand med fri tillgång till simbassäng inomhus.  

Sommartid (1 juli - 7 augusti) även fri tillgång till hotellet unika sommarspa. 
Bokning av övrigt spa och behand-lingar se under "Priser".

Dag 3
Falkenberg - Varberg, ca 40 km
Vägen norrut går förbi fiskelägen, strandängar och badstränder. 
Boende i eget strandhus eller lägenhet 100 meter från stranden vid ett av Nordens mest populära surfställen med surfare året om (alt boende på vandrarhem inne på Varbergs fästnings område).  Du väljer själv kvällens matställe - på restaurangerna i närheten eller i Varbergs centrum, ca 15 min med cykel utmed strandpromenaden.

 Dag 4
Varberg - Åsa, ca 48 km
Kattegattleden går vidare norrut förbi ett av Nordens finaste fågelreservat och små fiskelägen. 
Boende och catering som levereras till boendet, Bed & Breakfast i Åsa, en liten ort söder om Kungsbacka. 

Dag 5
Åsa - Särö, ca 59 km
I dag cyklar du en bit inåt landet till Kungsbacka och passerar spännande besöksmål utmed vägen, som Tjolöholms slott och Fjärås bräckas unika miljö med naturum och gravfält från järnåldern. Från Kungsbacka cyklar du ut på Onsalahalvön och vidare till Särö.
Boende och middag på ett högklassigt hotell med underbar utsikt över havet och med fri tillgång till spa. 

Dag 6
Särö - Göteborg, ca 32 km
Längden på dagens cykeletapp ger dig möjlighet och tid att utforska Göteborg. Passa på att besöka Liseberg, shoppa eller bara ta en båttur på kanalerna och vila benen.

Cykelvägarna

Kattegattleden är havsnära, trygg, säker och till största delen bilfri eller går på lågtrafikerade vägar i ett cykelvänligt landskap utan besvärliga backar. 
Observera att några kortare sträckor återstår att åtgärda och går än så länge på lite mer trafikerade vägar. 

Du påminns ständigt att Kattegattleden är en kustnära cykelled.
Du kan räkna med ett cykelvänligt landskap utan tuffa backar på dina dagsetapper. Foto: Britten Toftarp

Se Kattegattleden Grand Tour
10 dagar, 9 övernattningar


   Om Kattegattleden
- Sveriges första nationella turist-cykelled, 370 km lång, invigdes och skyltades 2015 . En havsnära, upplevelserik cykelled, till största delen asfalterad och bilfri mellan Helsingborg och Göteborg. Leden bjuder på unika natur- och kultur-upplevelser och en rik variation av miljöer som passeras, då leden går genom både land och stad.

Stränder, stränder, stränder... många och långa! Det finns gott om dem utmed Kattegattleden. Här en av de mest välkända, Tylösand utanför Halmstad.
Du bor en natt på ett golfhotell med utsikt över både hav och golfbana. Du är välkommen att låna klubbor och provslå på drivingrangen, dag 1.
Sommartid är det populärt med After Beach med levande musik utmed kusten. Här Tylösand, utanför Halmstad.
Du kommer att upptäcka många små smultronställen att besöka utmed turen. Här Särdals kvarn med café, affär och utställning, dag 2.
Nästa övernattning är inte bara nära stranden, utan PÅ stranden. Gå direkt från rummet och ta ett dopp i havet! Eller simma i inomhuspoolen som du har fri tillgång till, dag 2.
Kronmakaren, norr om Falkenberg, tillverkar bland annat unika brudkronor. Studio, affär och en liten coffee shop, dag 3. Foto: Britten Toftarp
Röda hus och småvägar är en vanig syn på din cykeltur. Foto: Photo: Britten Toftarp
Vid nästa övernattning bor du i ett litet strandhus, 100 meter från Apelvikens sandstrand, känd för sina idealiska förhållande för både wind - och kitesurfing, dag 3.
En av övernattningarna är på ett litet trevligt Bed&Breakfast i Åsa, söder om Kungsbacka, dag 4.
Ett bra sätt att avluta cykelturen på är att spendera sista natten på ett högklassigt hotell med fantastisk utsikt över havet och med fri tillgång till spa och relax, dag 5.
Ett bra sätt att avluta cykelturen på är att spendera sista natten på ett högklassigt hotell med fantastisk utsikt över havet och med fri tillgång till spa och relax, dag 5.

Vad ingår?

* 5 Frukost/ dag 2, 3, 4, 5 och 6.
* 3 tvårätters middag, exkl dryck / dag 2, 4 och 5. (Dag 4 catering till B&B.)

* 5 Övernattningar på hotell med hög standard, strandhus el lägenhet (alt vandrarhem inne på Varbergs fästnings område) och bed&breakfast / dag 1, 2, 3, 4 och 5. 

* Kartor med vägbeskrivning av etapperna dag för dag och tips på lunchrestauranger och besöksmål utmed vägen.
* Anpassade cykelrutter för den allra bästa cykelupplevelsen, som komplement till Kattegattledens kartor.

Med reservation för ev mindre ändringar som i så fall meddelas i förväg.

Ankomst

Ankomst lördagar
7 maj - 10 september

Priser 2016
- per person i dubbelrum

Period 1: SEK 5 150:-
Period 2:  SEK 5 550:-

Period 1: Ankomst 7 maj - 25 juni och
6 augusti - 10 september
Period 2: Ankomst 2 juli - 30 juli

Rabatter för barn
- exkl middag, beställes och betalas på respektive anläggning. 
Upp till 5 år i föräldrars säng: 90 %.
6 - 12 år, extrasäng i föräldrars rum:
60 %.  

Rabatt spa och behandlingar, dag 2
15 % på ordinarie pris på spa-upplevelsen "Ivory" och behandlingar. Bokas direkt på Falkenbergs Strandbad, tel 0346-71 49 00, uppge "Gyllene Turer" vid bokning.

Tillägg
- alla priser per person

Enkelrum:
Period 1 och 2: SEK 2 200:-

Extra natt i dubbelrum, inkl frukost: 
Period 1 och 2: SEK 995:-

Extra natt i enkelrum, inkl frukost:
Period 1 and 2: SEK 1 350:-

******************
Cykelhyra inkl transport
6 dagar, dag 1 - 6.
OBS att priset för cykelhyra inkluderar transport av cykeln tillbaka till Halmstad. Du lämnar cykeln i Göteborg och cyklar inte samma sträcka två gånger - nya dagsetapper med nya upplevelser varje dag! 
Touringcykel, 24 växlar, inkl cykeltransport: SEK 1 900:-
Citybike, 3 växlar, inkl cykeltransport: SEK 1 500:-
Barncykel, inkl cykeltransport:
SEK 800:-
*****************
Bagagetransport, 1 väska per person, max 20 kg: SEK 1 200:- per person
*****************'
Avbeställningsskydd, se info under "Boka", SEK 300:- per person.

Kartor och tips

Kartor och information skickas ut efter att slutbetalningen är erlagd och i god tid före avresa. Läs mer om detta under bokning/villkor.

Cykelpaketet startar i Halmstad och 
avslutas i Göteborg. Har du egen bil, parkerad på avreseorten är det enkelt att ta sig tillbaka dit med tåg eller buss efter avslutad cykeltur. 

Du kan göra din cykeltur lite lättare genom att beställa bagagetransport. När du anländer till de olika övernattningsställena är ditt bagage redan där!
Kattegattleden går utmed den populära strand-promenaden in till Varberg.
Kallbadhuset i Varberg är öppet och välbesökt året om.
Tjolöholms slott - ett unikt slott i Tudorstil, söder om Kungsbacka, dag 5.